'Gospođa Ministarka' ,predstava B.Nušića svečano otvorila 14.festival komedije Mostarska liska 2o17. u gradu na Neretvi

 

           0bjava / Miljenko Džidić Cibos  u dan : 22.o4. Subota 2o17. sati 23:44h

           E--mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

            NAR0DN0 P0Z0RIŠTE M0STAR , SEDAM  DANA LISKALUKA 

            SVEČAN0 0TV0REN  14 . FESTIVAL K0MEDIJE  *M0STARSKA LISKA  2o17 *

            PUBLIKA UŽIVALA U PREDSTAVI ''G0SP0ĐA MINISTARKA '' K0MEDIJI  BRANISLAVA NUŠIĆA 

 

 

Urnebesnom komedijom “Gospođa ministarka“, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Slađane Kilibarde, večeras je u Narodnom pozorištu u Mostaru otvoren natjecateljski program 14. međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“, koji se realizira se pod motom „Smijehom do slobode“, javlja Anadolu Agency (AA).

Otvorivši Festival, nakon kratke svečanosti koju je glazbenim nastupom obogatio Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić je kazao kako je „Mostarska Liska“ jedan od tradicionalnih festivala koji je na ponos, ne samo Mostara nego i čitave BiH.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Alimir Mujkanović je, ne krijući zadovoljstvo prepunom dvoranom publike i činjenicom da su karte sve rasprodane, zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji 14. festivala komedije u gradu na Neretvi.

„Ovo je veliki događaj za pozorište i za kulturu u Mostaru. S ponosom mogu reći da smo okupili najbolje predstave iz regije i vjerujem da će publika apsolutno uživati“, kazao je Mujkanović.

Sve predstave  tijekom održavanja „Mostarske liske“ počnju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

O najboljim predstava odlučuje stručni žiri: Ademir Kenović (predsjednik), Vedrana Seksan i Elmir Jukić. I žiri medija odlučuje o najboljoj predstavi po njhovom izboru, a rade u sastavu Maja Begtašagić (predsjednica), Kristina Ljevak i Rijad Durkić. U žiriju publike su Nada Dalipagić (predsjednica), Katica Omanović i Ilda Kero.
Inače, „Mostarska liska“ održava se u razdoblju od 22.do 29. Travnja, a sve predstave najavljene su za 20 sati.

Predstava ''Gospođa ministarka '' je vrednota  prošlosti ,današnjosti i  vjerujemo budućnosti ,za sva vremena :

Spomenuta komedija autora Branislava Nušića govori o utjecaju politike na društvo, stalnoj smjeni vlasti ali i pojedincima koji zloupotrebljavaju politički položaj za isključivo osobne interese. Režiju potpisuje Slađana Kilibarda.

U ovoj predstavi lik Živke – gospođe ministarke, inteligentne, snalažljive i primitivne žene, stoji u sjeni svoga muža ministra, no zapravo je ona ta koja upravlja svime u porodici i oko nje. Naslovna uloga u predstavi povjerena je glumici Faketi Salihbegović – Avdagić.

Stručni ocjenjivački sud, koji ove godine radi u sastavu: redatelj, scenarist i producent Ademir Kenović (predsjednik), glumica Vedrana Seksan i redatelj Elmir Jukić, za najbolju izvedbu večeri "Malu lisku" je dodijelio glumici Faketi Salihbegović – Avdagić, koja igra naslovnu ulogu, ministarku u sjeni - Živku.

   U  slijedu  festivala komedije , za drugi dan 23.o4.Nedjelja  sa početkom u 20:ooh ide predstava :

    --- > ''MAL0 BLAG0 '' Gradsko pozorište Jazavac  iz  Banja  Luke

    --- > u  Ponedjeljak , 24.o4.  sa  početkom u  20:ooh  predstava :  *JEDAN SLUGA,DVA G0SP0DARA *

            iz Zagreba /Hrvatska , stiže  Satiričko kazalište  Kerempuh

 

        REP0RTERm365.com......../ preuzeto sa  stranice  Anadolu Agancy (Gordana Šimović..) 

 

 

 

 

 

            

Top