Mostarski servis u reporterskom vodiču za danas 2o.4.četvrtak: rođen jedan dječak,vatrogasci mirovali,u policijskoj bilješci četiri prometne nesreće ,sve u protekla 24 sata

 

                    0bjava : 2o.o4. Četvrtak 2o17. u  o9:53h /aoutor : V.M.

 

                     ReporterskiV0DIČ --> Mostarski servis  za  danas  2o.o4. 2o17.

 

Fotografija Portal Reporter M365.com.Fotografija Portal Reporter M365.com.

 Slikovni rezultat za gradska apoteka mostar slikeFotografija Portal Reporter M365.com.

  

Gradske službe
Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Mostar  u protekla 24 sata nisu imali intervencija.

Na području Policijske uprave Mostar u protekla 24 sata evidentirana  su četiri krivična djela od čega jedna krađa, jedna teška krađe i dva krivična djela koja se vode pod ostalo. Dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je pričinjena materijalna šteta, povrijeđenih nasreću nije bilo. Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na Porođajnom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata rođen je jedan dječak, sa Porođajnog odjela Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ jutros nismo dobili informaciju.

Dežurna apoteka
Dežurna apoteka od 1. do 30. aprila 2017. godine u Mostaru je Gradska apoteka Mostar u Ulici Stjepana Radića br. 76
Dežurna apoteka radi od 00 do 24 sata radnim danima, subotom, nedjeljom i u vrijeme praznika.

Vrijeme Mostar
Iz Hidrometeorološke stanice na Bijelom Brijegu saopćeno je da je u Mostaru u 8 sati izmjereno 5 °C. Atmosferski pritisak iznosi 1005 hPa, relativna vlažnost vazduha 66%. Puše jugoistočni vjetar brzinom od 1 do 3 m/s. Oblačno je.

Vrijeme BiH
Danas se u u Bosni očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U Bosni sa susnježicom i snijegom. Tokom dana u nizinama i sa kišom. Očekivana količina padavina od 10 do 20, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 20 do 30, lokalno i do 40 l/m2. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, uglavnom, od 5 do 10, u područjima sa intenzivnijim padavinama od 10 do 20 cm. Vjetar, umjeren do jak, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature vazduha od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 10 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza
Zahlađenje praćeno padavinama uslovljava loše biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja. Na jugu nešto ugodnije, uz neuobičajeno niske temperature.

Stanje na cestama
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima iz BIHAMK-a  upozoravaju na poledicu na kolovozu. Apeluju na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na jugu naše zemlje vozi se po pretežno suhom kolovozu.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj u Ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija – Lučki most) i u Ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala – raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je na dionici od Hotela Ero do Carinskog mosta desna traka zatvorena, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.
Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.
Snabdjevenost strujom i vodom Mostar
Vodosnabdijevanje grada i prigradskih naselja tokom dana uredno, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod.

Napajanje grada i prigradskih naselja električnom energijom uredno, saopćili su iz mostarskih elektroprivreda.

 

            REP0RTERm365.com ............. /preuzeto sa stranice ..Mostarski.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top